Xerrada “Fotografia de paisatge: de la visió inicial a la foto impresa”

Qui no ha vist alguna vegada una foto de paisatge i s’ha preguntat què hi ha darrere? Quantes vegades va haver de visitar el fotògraf aquest lloc fins a trobar aquesta llum? Aquests colors són els que realment va captar la càmera? No es podria haver processat la imatge d’una altra manera? Com es veuria una còpia impresa? Aquestes preguntes tindran resposta el proper dissabte 15 de gener.

En el local de l’Institut d’Estudis Catalans, tindrà lloc un matí de debat sobre fotografia de paisatge. L’esdeveniment, organitzat per la Societat Catalana de Fotògrafs de Natura, Celístia Fotografia i Objectiu Natura es titula “Fotografia de paisatge: de la visió inicial a la foto impresa”. No serà un debat qualsevol. Es disseccionaran fotografies i s’analitzarà la multitud de factors que afecten a la seva qualitat.

Participaran: Maria Rosa Vila, una de les millors editores gràfiques d’aquest país, parlarà dels diferents criteris a l’hora de valorar una fotografia. Albert Buendía, magnífic dissenyador gràfic, parlarà d’alguns detalls que normalment escapen a l’ull del profà però que són importants a l’hora de construir una imatge. Sis fotògrafs paisatgistes de primera línia: Albert Masó, Francesc Muntada, Jep Flaqué, Joan Guillamat, Manel Soria i Jordi Busqué mostraran el procés pel qual van arribar a les seves imatges finals en la naturalesa i la forma en què van processar els arxius RAW. Finalment, l’impressor José Joaquín Moreno explicarà com podem treure el màxim partit a l’hora d’imprimir una fotografia.

L’entrada és gratuïta però es necessita reservar plaça. Per confirmar la vostra assistència heu d’escriure un correu indicant el vostre nom a la adreça celistia.foto@gmail.com.

Data: Dissabte 15 de gener de 2011
Horari: A les 10 h
Lloc: Sala Prat de la Riba de l’Institut d’Estudis Catalans, C/ Carme 47, 08001 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta