«L’Iran: vida a la terra dels aiatol·làs» d’Elena Senao i Marc Morte

La República Islàmica de l’Iran és un país que ha estat molt castigat pels mitjans de comunicació, però més enllà de tota aquesta mala premsa hi ha una població que rep el visitant amb amabilitat i amb els braços oberts, sense que els importi quina és la seva nacionalitat o creences. Una població orgullosa, heretada del gran Imperi Persa i culta, que reverencia els seus antics profetes Hafez, Saadi i que reciten els versos d’amor del poeta Khayyam.

Aquesta exposició d’Elena Senao i Marc Morte ens mostra la cultura iraniana mitjançant les imatges de les seves celebracions religioses com l’Ashura; ens acosta als seus habitants mitjançant el somriure d’una nena o la mirada d’un avi al basar; i ens dona a conèixer les seves minories, ja que només el 60% de la població iraniana és persa, la resta són àzeris, kurds, armenis, jueus, àrabs, turkmens, i baluchis entre d’altres.

Data: Del 5 al 24 de febrer de 2009
Lloc: Centre Cultural La Farinera del Clot, Gran Via de les Corts Catalanes 837, 08018 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta