«À la ville de…» d’Eugeni Gay

El Centre Cívic Can Basté inaugura el proper dijous 12 de desembre a les 20 h l’exposició «À la ville de…» d’Eugeni Gay.

«À la ville de… Barcelona» va ser la frase pronunciada per Juan Antonio Samaranch a les 13.32 h del 17 d’octubre de 1986. Barcelona es convertia en la seu olímpica de 1992. Per a la història quedarà la imatge de l’alcalde Pasqual Maragall alçant els braços fent el símbol de victòria.

Una il·lusió col·lectiva es va apoderar de la ciutat, canviarien moltes coses, Barcelona es retrobava amb el mar, es van construir les rondes, la Vila Olímpica i un llarg etcètera d’infraestructures que millorarien les nostres vides. I, sobretot, la ciutat s’obria al món. En una campanya de màrqueting perfectament estudiada, salts de trampolí inclosos, Barcelona va passar a encapçalar les llistes de preferències de llocs a visitar i voler instal·lar-se. Eslògans com «Barcelona posa’t guapa» i «Barcelona, la millor botiga del món» ens van convertir, a poc a poc, en un bonic aparador on cada vegada és més difícil viure.

Barcelona ha perdut població des de 1992, mentre que a Catalunya ha augmentat un 23%. El preu de l’habitatge ha crescut 5 vegades més que la inflació. 15 milions de turistes ens visiten cada any. La paraula gentrificació ha entrat en el nostre vocabulari habitual i cada dia hi ha més gent obligada a deixar el seu barri i la ciutat.

Data: Del 12 de desembre de 2019 al 31 de gener de 2020
Lloc: Centre Cívic Can Basté, Passeig Fabra i Puig 274, 08031 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *