Exposició «La democràcia al carrer. Fotografia política del col·lectiu SE-GRÀ. 1977-1980»

El Born Centre Cultural acull del 16 de maig al 15 de setembre l’exposició «La democràcia al carrer. Fotografia política del col·lectiu SE-GRÀ. 1977-1980», realitzada en col·laboració amb l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona sobre el fons fotogràfic del col·lectiu SE-GRÀ (Serveis Gràfics).

A la mostra s’exposen un conjunt de fotografies dels anys 1977-1980 que representen una exhaustiva crònica de la transició i dels debats generats en aquest període.

El col·lectiu SE-GRÀ estava format per Carles Feliu, Ramon Morral i Joan Vilardebò, i va estar actiu des de 1977 fins a 1980. Van crear imatges dels nous subjectes que consideraven el carrer com un lloc on fer-se visibles per exigir la participació en la construcció de la nova ciutat democràtica, en el context dels debats per a l’aprovació d’una nova constitució l’any 1978 i de les eleccions que van donar pas als primers ajuntaments democràtics el 1979, després de la dictadura.

L’activitat i la pràctica fotogràfica del col·lectiu SE-GRÀ s’emmarquen en el context d’iniciatives autoorganitzades que van impulsar el desenvolupament d’una cultura fotogràfica documental amb un clar compromís polític.

Data: Del 16 de maig al 15 de setembre de 2019
Lloc: El Born Centre Cultural, Plaça Comercial 12, 08003 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta