Exposició «Bamako ’05. Un altre món»

El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) presenta «Bamako ’05. Un altre món», una mostra que fa un recorregut per la fotografia africana contemporània.

Com en el cas de Bamako ’03, presentada al CCCB el 2004, l’exposició Bamako ’05 té dos objectius principals:

En primer lloc, proposar una aproximació a la fotografia africana contemporània, un àmbit especialment destacat en el panorama creatiu del continent africà, que, malgrat la seva proximitat geogràfica, continua sent entre nosaltres un gran desconegut en matèria cultural i artística.

En segon lloc, donar també a conèixer la importància de les «Rencontres Africaines de la Photographie», un esdeveniment de periodicitat biennal que, després de sis edicions, s’ha consolidat com una de les grans cites artístiques del continent.

Sobre la base d’aquests objectius, i gràcies a l’acord establert amb les entitats organitzadores de les Rencontres de Bamako, la mostra del CCCB es planteja com una àmplia selecció d’aproximadament 330 fotografies de les propostes més interessants de l’edició del passat 2005, que va tenir lloc entre el 10 de novembre i el 10 de desembre, així com de documentació impresa i fílmica.

La selecció respecta, en els seus aspectes essencials, l’estructura de les Rencontres, que s’articulen al voltant d’una exposició central, internacional, de caràcter competitiu (exposició que enguany té com a tema “Un altre món”), i una sèrie de seccions monogràfiques, centrades en autors, temes o països.

Data: Del 5 d’octubre de 2006 al 28 de gener de 2007

Lloc: Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), C/ Montalegre 5, 08001 Barcelona

Preu: Pagament