Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php on line 800

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php on line 800
Exposició «Nous relats fotogràfics» – Barcelona Photobloggers

Exposició «Nous relats fotogràfics»

L’Arts Santa Mònica acull del 5 de maig al 3 de juliol l’exposició «Nous relats fotogràfics».

«Nous relats fotogràfics» és una primera aproximació als nous models d’expressió i composició fotogràfica que s’han desenvolupat durant el segle XXI, i se centra especialment en el context català i espanyol. A la mostra es pot apreciar una evolució amb caràcter internacional i algunes de les seves característiques més notables, com l’auge del grup fotogràfic com a model expressiu principal i més freqüent que l’expressió mitjançant fotografies aïllades.

La mostra reuneix una selecció d’obres rellevants elaborades per 17 fotògrafs de les últimes generacions, nascuts a països diferents majoritàriament entre els anys setanta i vuitanta i precisament per aquest motiu, amb una trajectòria que ja permet valorar les seves contribucions personals. Són obres relativament recents, i algunes es presenten en primícia, encara que també s’inclou alguna sèrie important però inèdita a Barcelona, feta just abans del canvi de segle.

La selecció de «Nous relats fotogràfics» permet apreciar el pas de l’assaig fotogràfic i del reportatge fotoperiodístic singular, estilitzat o molt elaborat, a la sèrie ja entesa com a relat, grup fotogràfic, seqüència temporal, composició plàstica o constel·lació visual i conceptual, en conjunts fotogràfics en què l’aspecte documental i realista es combina sovint amb la juxtaposició en clau poètica i, de vegades, surrealista.

El recurs del format de llibre de fotografia o fotollibre també és una característica comú d’aquestes noves generacions de fotògrafs, així com la desaparició definitiva de les fronteres entre document i expressió artística. El sentit de l’exposició aborda des del reportatge crític i realista fins a l’abstracció plàstica, poètica i celebradora de determinats aspectes de l’existència humana. I, dins dels passatges intermedis, abunden les obres on es combinen i concilien la mirada documental, la reflexió i la visió personal.

Temàticament, les sèries seleccionades imaginen i consideren alguns dels aspectes fonamentals que defineixen la nostra època ―crisi econòmica i política, explotació laboral, espectacle, evasió per ebrietat, qüestions de gènere i de religió, precarietat, neurosi i vida artificial o natural, entre d’altres―, i permeten esbossar una possible reflexió sobre la condició humana d’aquests primers anys del nou mil·lenni.

La mostra reuneix els treballs de Laia Abril, Samuel Aranda, Israel Ariño, Rafael Arocha, Arnau Blanch, Pep Bonet, Ricardo Cases, Salvi Danés, Eugeni Gay, David Jiménez, Alejandro Marote, Cristina de Middel, Fernando Moleres, Paula Ospina, Aleix Plademunt, Christian Rodríguez i Carlos Spottorno.

Data: Del 5 de maig al 3 de juliol de 2016
Lloc: Arts Santa Mònica, La Rambla 7, 08002 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta