Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php on line 800

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php on line 800
Exposició «Miquel Galmes, compromès amb la fotografia» – Barcelona Photobloggers

Exposició «Miquel Galmes, compromès amb la fotografia»

L’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya inaugura el proper dimecres 7 d’octubre a les 19h l’exposició «Miquel Galmes, compromès amb la fotografia». La mostra és un homenatge a la figura i a la memòria de Miquel Galmes i reuneix els últims treballs realitzats per l’autor i que ara es mostren en les tres sales expositives de l’entitat que va fundar fa més de 40 anys.

La sala Ramón Alabern acull el treball «Somnis trencats». Sota un títol tan lúcid i conscient derivat de les circumstàncies del seu últim i fràgil present, l’autor va seleccionar en ordre cronològic les fotografies més significatives de la seva trajectòria artística i professional. «Somnis trencats» és, en paraules d’Anna Juanpere, “el seu llegat fotogràfic” fet amb “un esforç considerable.” L’últim testimoni visual de Miquel Galmes i Creus.

A la sala El Balcó es presenta el seu projecte sobre els quatre elements que regeixen la natura: mar, terra, aire i foc. Aquest últim, el foc, va quedar pendent de realitzar. Com tot gran autor, Miquel Galmes també va deixar una obra inacabada; reflex de la seva constància vital i artística que va mantenir fins a l’últim moment de la seva vida. Les imatges del present cicle es van captar sota el concepte d’una tornada als orígens del medi: la fotografia estenopeica. Si els quatre elements es regeixen per un principi natural d’igual manera es forma la imatge a través d’un minúscul orifici a l’interior de la cambra fosca.

La sala De Baix acull els treballs «La mirada vertical» i «Tot caminant… per vies rurals, urbanes i altres / Tot trepitjant… asfalts, llambordes, pedres i sorrals / Però sempre, endavant!». La fotografia panoràmica va ser el format en que Miquel Galmes i Creus va registrar les seves inquietuds sobre el concepte de la mirada i la representació de la realitat. Referent a això, les seves reflexions visuals van quedar definides en aquestes dues sèries fotogràfiques diferenciades per la composició en vertical i horitzontal de les imatges que, en ser panoràmiques, constaten la complexitat i l’aportació del seu plantejament artístic.

Data: Del 7 d’octubre al 6 de novembre de 2015
Lloc: Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya, C/ Comte d’Urgell 187, 08036 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta