Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php on line 800

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php on line 800
Miquel Galmes 1937-2015 – Barcelona Photobloggers

Miquel Galmes 1937-2015

El fotògraf Miquel Galmes ha mort avui dilluns als 78 anys. Nascut a Barcelona el 1937, va obtenir la seva primera càmera l’any 1954. El 1964 va entrar a l’empresa Kodak, on va impartir el primer curset de positivat en color l’any 1967.

A finals de l’any 1971, el Ministerio de Educación y Ciencia el convida a participar en la preparació dels plans d’estudi de Enseñanzas Audiovisuales nombrant-lo membre de la comissió pertinent. La inoperància del sistema va fer que abandonés aquesta comissió i es plantegés la creació a Catalunya d’una entitat que aglutinés ensenyaments de fotografia a tots nivells. La Diputació de Barcelona plasmaria la idea a l’Instituto Provincial de Estudios Fotográficos l’any 1972. L’ens va passar a ser l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya el 1977, on Galmes va ser el seu director i president fins l’actualitat.

Com a fotògraf, compta amb més de 60 exposicions, entre individuals i col·lectives, a les millors sales i galeries d’art i de cultura de Catalunya i Espanya. Ha exposat també a Puerto Rico, París, Londres, Perpinyà, Belgrad, Bucarest, entre altres ciutats del món.

Ha estat comissari i coordinador en nombroses exposicions; membre de jurat en concursos; autor i col·laborador en llibres i publicacions; mestre i conferenciant en cursos, jornades i congressos.

La seva trajectòria ha estat reconeguda repetidament. És Membre d’Honor de la Federació Catalana de Fotografia i Mestre Fotògraf Honorari de la Federació Espanyola de Professionals de la Fotografia i la Imatge (FEPFI) i membre també de la Royal Photographic Society of Great Britain i de la European Society for the History of Photography.