Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php on line 800

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php on line 800
Exposició «19è FotoPres «la Caixa». Nova imatge documental» – Barcelona Photobloggers

Exposició «19è FotoPres «la Caixa». Nova imatge documental»

La popularització de la fotografia digital i la seva difusió a través de les noves tecnologies ha afegit un nou element a un debat encara obert: el de l’estatus de la imatge com a document de la realitat. Els deu projectes reunits a l’exposició «19è FotoPres «la Caixa». Nova imatge documental» assagen nous registres, motius i formats per aprofundir en aspectes socials que queden enfosquits sota la quantitat ingent d’imatges que es produeixen i es consumeixen cada dia.

Juntament amb les sèries fotogràfiques, altres eines com ara vídeos, cartografies, diagrames o pàgines web integren algunes d’aquestes propostes. Els autors i els col·lectius seleccionats utilitzen aquests vectors de la imatge documental per abordar aspectes com el territori, l’entorn, les perifèries, la identitat, la violència o les fronteres. Els seus projectes llancen noves mirades i generen imaginaris inesperats i relats sobre comunitats, llocs o conflictes que abans no tenien visibilitat.

Els treballs exposats van ser dotats amb les Ajudes a la Producció i Publicació per a Projectes d’Imatge Documental de la Fundació «la Caixa». S’han elaborat sota la supervisió de tutors de l’agència Magnum Photos i el resultat de cadascun ha vist la llum en forma de fotollibre.

La mostra recull els projectes «Y salimos a matar a gente. La nueva cultura de la violencia en la América Latina. Capítulo 2. Venezuela» de Sebastián Liste (Alicante), «La Dernière Carte» de Gerardo Custance (Madrid), «El Frente – الجبھة» del col·lectiu El Cíclope Mecánico (Sevilla), «La montaña» de Jon Cazenave (San Sebastián), «This is Spain» del col·lectiu NOPHOTO (Madrid), «Bonavista» de David Mocha (Tarragona), «Guerrilleras» de Rebecka Bíró, en col·laboració amb Victoria Montero (Suecia/Barcelona), «Everybody needs good neighbours» d’Arnau Blanch (Girona), «Surviving Greece. Jóvenes afganos en camino» de Mattia Insolera (Italia/Barcelona), i «Aquellos que esperan», projecte col·lectiu de Borja Larrondo, Pablo López Learte i Diego Sánchez.

FotoPres inaugura amb aquesta 19a edició una nova etapa. Després de la dedicació inicial al fotoperiodisme, s’expandeix ara fins a un àmbit més ampli: el del nou rol del mitjà fotogràfic –en un món marcat per l’accés massiu a la seva producció i consum– i el replantejament conseqüent, sovint multidisciplinar, dels registres tradicionals de la imatge documental.

Paral·lelament a l’exposició, el dimecres 8 de juliol a les 19h tindrem l’oportunitat de conèixer de primera mà l’experiència dels autors premiats en una taula rodona moderada per Carles Guerra, membre del jurat.

Data: Del 8 de juliol al 18 d’octubre de 2015
Lloc: CaixaForum, Av. Marquès de Comillas 6-8, 08038 Barcelona (mapa)
Preu: Pagament