Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php on line 800

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php on line 800
Exposició «De la caiguda a la retirada» – Barcelona Photobloggers

Exposició «De la caiguda a la retirada»

El Memorial Democràtic acull fins el 29 de maig l’exposició «De la caiguda a la retirada. Report of Wide World Photo for The New York Times».

L’exposició, amb reproduccions d’imatges de Robert Capa, David Seymour ‘Chim’ i Auguste Chauvin, permet redescobrir un patrimoni visual essencial de la història del segle XX.

Del 27 de gener al 10 de febrer de 1939, la retirada fou portada de la premsa internacional. A partir del 28 de gener de 1939, més de 135 periodistes arribaren al Rosselló per informar els lectors d’aquest esdeveniment de la política internacional. Molts fotògrafs de premsa realitzaren una sèrie de reportatges per a agències fotogràfiques com Fulgur, Keystone o Wide World Photo for The New York Times (foto NYT).

Durant tota la retirada, les oficines parisenques de l’agència foto NYT restaren en contacte directe amb el seu corresponsal local, l’Studio Chauvin. Els clixés realitzats per una desena de fotoperiodistes a Cervera, Port-Vendres, El Pertús, Sant Llorenç de Cerdans o La Guingueta d’Ix foren enviats per belinògraf. La posició hegemònica de Photo NYT en el mercat de la fotografia permeté que les imatges esdevinguessin portada d’alguns dels principals diaris del món.

Data: Del 25 d’abril al 29 de maig de 2015
Lloc: Memorial Democràtic, C/ Peu de la Creu 4, 08001 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta