Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php on line 800

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php on line 800
Conferència «Walter Benjamin i la fotografia» – Barcelona Photobloggers

Conferència «Walter Benjamin i la fotografia»

Del 17 al 22 de novembre se celebra a Barcelona el festival de filosofia Barcelona Pensa. Aquest festival proposa un programa d’activitats arreu de la ciutat sobre tot allò que ens interpel·la en el nostre dia a dia: la política, l’ètica, l’art. La Virreina Centre de la Imatge participa en aquest projecte en la secció de filosofia i fotografia, i acull dues conferències que replantegen la construcció social de la imatge.

El dijous 20 de novembre a les 18.30h Antonio Aguilera, professor de filosofia contemporània a la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona, oferirà una conferència amb el títol «Walter Benjamin i la fotografia».

La conferència girarà al voltant dels textos que el filòsof Walter Benjamin va dedicar a la fotografia, la seva relació amb l’inconscient òptic, la captació de l’aura en les primeres fotografies de Hill i Atget, així com la necessitat de polititzar l’art allà on la política ha estat estetitzada mitjançant els aparells de reproducció tècnica.

Data: Dijous 20 de novembre de 2014
Data: A les 18.30 h
Lloc: La Virreina Centre de la Imatge, La Rambla 99, 08002 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta