Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php on line 800

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php on line 800
Exposició «Arissa. L’ombra i el fotògraf, 1922-1936» – Barcelona Photobloggers

Exposició «Arissa. L’ombra i el fotògraf, 1922-1936»

El CCCB acull del 14 de novembre de 2014 al 12 d’abril de 2015 l’exposició «Arissa. L’ombra i el fotògraf, 1922-1936».

antoniarissaAntoni Arissa va ser probablement el fotògraf que va aplicar d’una manera més interessant els principis de la Nova Visió al nostre país i és un dels fotògrafs de referència del segle XX. La progressiva implantació dels principis de la typophoto, promoguts per Laszlo Moholy-Nagy, va propiciar el naixement d’un nou llenguatge visual en el qual la fotografia es va convertir en la substituta del dibuix, renovant el disseny de cartells, llibres, revistes i diaris. Arissa, impressor d’ofici, treballant des de Barcelona, es va inserir plenament en aquesta tendència.

La mostra es compon de més de 160 fotografies en blanc i negre que recorren la seva trajectòria professional a través de tres blocs estilístics: el pictorialisme, entre 1922 i 1928; l’evolució cap a les solucions visuals de la modernitat fins al començament dels anys trenta i la Nova Visió, des de 1930 fins al 1936, quan Arissa s’incorpora plenament a les avantguardes fotogràfiques.

Les fotografies de l’exposició provenen de les col·leccions de negatius preservats per la Fundación Telefónica i l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya i incorpora els escassos tiratges efectuats per l’autor que es conserven en paper. El projecte culmina els esforços de la Fundación Telefónica en la recuperació d’arxius fotogràfics, tasca iniciada amb l’Arxiu Fotogràfic de la Companyia i ampliada posteriorment amb fotògrafs com Luis Ramón Marín, Josep Brangulí i Virxilio Vieitez.

Data: Del 14 de novembre de 2014 al 12 d’abril de 2015
Lloc: Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), C/ Montalegre 5, 08001 Barcelona (mapa)
Preu: Pagament