Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php on line 800

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php on line 800
«El desfici pel gest» de Jordi Calafell – Barcelona Photobloggers

«El desfici pel gest» de Jordi Calafell

La Galeria Barcelona La Fotogràfica inaugura el proper dijous 9 d’octubre a les 19:30h l’exposició «El desfici pel gest» del fotògraf Jordi Calafell.

La mostra reuneix una selecció dels treballs que Calafell va realitzar entre 1992 i 1996, període durant el qual va experimentar amb la càmera a la recerca de retòriques formals allunyades del registre més documental de la fotografia.

Jordi CalafellLa característica comuna d’aquestes fotografies és l’experimentació amb la càmera, tant de pas universal com de pas mig. El desenfoc, l’exposició múltiple i/o una rapidesa d’obturador lenta són recursos que faciliten uns resultats que allunyen la fotografia feta amb càmera del seu estatut purament documental i, en canvi, possibiliten unes retòriques formals que, en els paràmetres històrics de la Barcelona de finals del segle XX, l’apropen al territori de la creació artística i de la subjectivitat. El moviment amb la mà que sosté la màquina mentre dispara sense que, necessàriament, l’ull miri a través del visor constitueix l’acció més sublim del caçador-fotògraf que, conscient de que ni l’espai ni el temps són immutables ni lineals, confia en l’atzar de la captura per trobar un registre més essencial de tot allò l’envolta i que el seu ull no és capaç de captar.

Les fotografies exposades pertanyen a les sèries «La cacera assíria», «París», «Barcelona a vol d’artista» i, finalment, «El desassossec del senyal acústic».

Data: Del 9 d’octubre de 2014 al 10 de gener de 2015
Lloc: Galeria Barcelona La Fotogràfica, C/ Rossend Arús 11 baixos, 08014 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta