Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php on line 800

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php on line 800
«Romania Flashback» d’Andrei Pandele i Florin Andreescu – Barcelona Photobloggers

«Romania Flashback» d’Andrei Pandele i Florin Andreescu

El Castell De Montjuïc acull de l’1 d’octubre de 2014 a l’11 de gener de 2015 «Romania Flashback», una exposició estructurada al voltant de les obres dels fotògrafs Florin Andreescu i Andrei Pandele, que mostren un retrat de la societat romanesa durant els darrers anys de la dictadura de Nicolae Ceauşescu a partir de diverses escenes de la vida quotidiana, així com d’imatges dels esdeveniments de la revolució de desembre de 1989.

Fa 25 anys, l’any 1989, amb la caiguda del mur de Berlín, la Unió Soviètica va començar les passes cap al seu desmembrament (1991). Els pobles de l’Europa central i oriental dominats pel sistema comunista soviètic van endegar el seu procés d’alliberament vers un estat democràtic. En aquest context, la societat romanesa va revoltar-se contra la dictadura de la República Socialista de Romania. El govern romanès, centrat en el culte a la personalitat de Nicolae Ceauşescu i el seu clan familiar, va ser l’únic que, en la seva desfeta, va respondre amb violència contra la seva població.

L’exposició presenta una tria de la documentació visual generada durant els darrers anys del règim. Pandele i Andreescu, des de la clandestinitat i esquivant el control de la Securitate –la policia secreta de la dictadura, famosa per la seva brutalitat–, van capturar, d’una banda, la quotidianitat d’una societat empobrida durant els darrers anys de la dictadura; i, de l’altra, l’emotivitat i el dramatisme de la revolució popular de desembre del 1989 –que culminaria amb la detenció, la condemna i l’execució de Ceauşescu i la seva dona.

Data: De l’1 d’octubre de 2014 a l’11 de gener de 2015
Lloc: Castell De Montjuïc, Carretera de Montjuïc 66, 08038 Barcelona (mapa)
Preu: Pagament