Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php on line 800

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php on line 800
«L’ocàs de l’imperi» de Ryszard Kapuściński – Barcelona Photobloggers

«L’ocàs de l’imperi» de Ryszard Kapuściński

La Virreina Centre de la Imatge inaugura el proper dilluns 22 de setembre a les 19.30 h l’exposició «L’ocàs de l’imperi» de Ryszard Kapuściński.

Les imatges que integren la mostra es van trobar fa uns quants anys a l’arxiu privat del reporter polonès. Daten del període 1989-1991, quan l’autor recorria les repúbliques de l’encara Unió Soviètica. Kapuściński planejava organitzar una exposició fotogràfica fruit d’aquells viatges: va seleccionar personalment les fotografies i els enquadraments, i després va guardar els negatius en sobres de color marró, on s’estarien gairebé una dècada.

Ryszard KapuścińskiLa primera exposició de «L’ocàs de l’imperi», inaugurada el 17 de desembre de 2010 a la varsoviana Galeria Nacional d’Art Zachęta, va mostrar 50 dels diversos centenars de fotografies fetes a l’antiga URSS. Les imatges havien estat seleccionades per una de les millors editores gràfiques del país, la redactora en cap del Departament Fotogràfic de l’Agència de Premsa Polonesa (PAP, Polka Agencja Prasowa) i encarregada de custodiar i gestionar el llegat fotogràfic de Ryszard Kapuściński, Izabela Wojciechowska (1954-2010). Després de Varsòvia, l’exposició va visitar Lublín i Breslau, tot i que una versió reduïda de la mostra va recórrer pràcticament tot Polònia.

L’exposició que es presenta a Barcelona, i que anteriorment es va exhibir a Madrid, és aquesta segona versió reduïda, composta per 36 de les 50 fotografies que formaven la mostra original exposada a Varsòvia. Les imatges donen fe tant del talent del reporter gràfic com de la qualitat artística del seu autor. També hi ha fotografies dedicades a l’esdeveniment històric que va suposar el cop d’estat frustrat de l’agost del 1991 a Moscou, així com diverses instantànies del llarg viatge que va fer l’autor a través de l’Imperi rus.

Data: Del 23 de setembre al 23 de novembre de 2014
Lloc: La Virreina Centre de la Imatge, La Rambla 99, 08002 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta