Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php on line 800

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php on line 800
Exposició «Consuelo Bautista. Raval» – Barcelona Photobloggers

Exposició «Consuelo Bautista. Raval»

L’Arxiu Fotogràfic de Barcelona presenta l’exposició «Consuelo Bautista. Raval», resultat de l’encàrrec d’un reportatge sobre el Raval que l’Arxiu va fer l’any 2008 a la fotògrafa Consuelo Bautista. Les raons d’aquesta elecció van ser dues: el seu treball «El carrer de l’Hospital» (2004) i que l’any 2007 havia rebut el premi Ciutat de Barcelona de mans de l’Ajuntament.

La proposta de Consuelo Bautista és un conjunt de micronarracions fotogràfiques en les quals els protagonistes són les persones que viuen o passen unes hores al Raval. En les cinquanta-quatre fotografies exposades, l’autora defuig els estigmes del barri i el seu treball s’integra en els corrents que actualment defineixen el Raval com un territori de màxima pluralitat on els habitants, però també els passavolants, interaccionen entre ells i amb l’espai amb una diversitat de registres i un dinamisme tals que converteixen aquest barri, en molts sentits una perifèria dins la mateixa ciutat de Barcelona, en un gresol de cultura urbana.

L’exposició integra la instal·lació sonora «El carrer de l’Hospital» (2004), un referent important en l’obra barcelonina d’aquesta autora. Aquesta instal·lació, que integra la projecció de 34 fotografies i el so ambiental gravat al carrer de l’Hospital, és una mostra de com la poètica visual de Consuelo Bautista construeix una representació fotogràfica d’un territori en el qual les persones estan i on cada imatge o grup d’imatges, com un haiku, suggereixen històries mínimes que en la imaginació de l’espectador s’expandeixen i es converteixen, cadascuna, en les parts d’un tot que ja ens és familiar.

L’exposició també inclou una selecció de fotografies dels fons de l’Arxiu, d’una cronologia que comprèn des del 1870 fins al 2004. Aquesta part de la mostra es presenta com un cos divers però compacte que dialoga amb l’obra exposada de Consuelo Bautista. Els autors representats són: Jean Laurent, Joan Martí, F. J. Álvarez, Antoni Esplugas, Frederic Ballell, Josep Domínguez, Josep M. Sagarra, Margaret Michaelis, Josep Badosa, Joaquim Brangulí, Pérez de Rozas, J. A. Sáenz Guerrero, Francesc Català-Roca, Joan Colom i Rafael Palacio. Aquesta selecció és una síntesi de les diferents mirades sobre l’emblemàtic barri barceloní que s’han succeït al llarg del temps i que, com a resultat, n’han expandit una determinada imatge molt lligada al caràcter polític i a la cultura de cada època.

Data: Del 14 de juny de 2012 al 16 de febrer de 2013
Lloc: Arxiu Fotogràfic de Barcelona, Plaça Pons i Clerch 2 – 2ª planta, 08003 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta